miércoles, 23 de junio de 2010

Presentació


La primera cosa que m´agradaria fer és explicar el nom d´aquest blog, fa referència a Montjuïc a Barcelona, barri on m´he criat i on els meus pares treballaven al negoci familiar, historia que amb la col.laboració de tothom que vulgui, anirem explicant aquí.
El negoci és el Bar Pichi, situat al carrer Lleida cantonada amb la França xica just davant del palau dels esports de barcelona.
Per circumstàncies de la vida hem passat uns anys desvinculats del negoci però ara ens agradaria recordar el que ha sigut durant molts anys el bar, desde els anys del abuelo Paulino fins tots els anys del Toni i l´Anita, anys de la nostra joventut.

La imatge d´aquí al costat és el cartell de l´última cursa de F1 que es va fer al circuit urbà de montjuïc, al 1975, al fons es veu el palau d´agricultura i una mica més enllà la corba del teatre grec. Aquest cartell va estar sempre penjat a l´altell del bar, i per a mi és una icona de tot això que voldria comentar aquí.
A part de la relació de la meva família amb la muntanya també voldria parlar una mica de la seva historia, de les coses curioses, de les coses que ens agraden i del que pensem.
No dubtis a participar per corretgir, completar, documentar, aportar la teva opinió o suggerir qualsevol cosa que et sembli interessant explicar aquí.

3 comentarios:

  1. M'encanta la iniciativa! Les curses per Montjuïc devien ser una passada. Perilloses per això...

    Afegeixo que el nom de bar Pichi prové del popular 'chotis' d'Agustín Lara i que em sembla que el va fer famòs Paloma San Basilio. És aquell que comença amb lo de "Piiiiichiii - PUURRUM - Es el chulo que cassssstiiga!

    Qui li va posar aquest nom al bar?

    ResponderEliminar
  2. Muy buena iniciativa. Son bastantes años lejos de Montjuich y son muchos más los buenos recuerdos. Daba lo mismo no tener patio en el colegio....si de 12h hasta la hora de comer estabamos rondando por la montaña: partidos de fútbol, guerras de tirachinas con huesos de dátil como munición, carreras con "carricoches" de fabricación propia (merecerá desarrollo especifico en otra pùblicación...), canicas, patinaje en la pista redonda, hockey en la calle...buffff. Muchas cosas buenas me vienen al recuerdo. Y una frase que resume una época: " ¿me cruza porfavor?". Gracias hermano Txiki por la inciativa.

    ResponderEliminar
  3. Les curses que més m´agradaven i les que recordo millor són les de motos, i molt especialment les 24 hores. És una de les coses sobre les que volia parlar.
    El nom del bar ja estava quan el va agafar l´abuelo Paulino. Haurem de preguntar a la iaia o al Manel que em sembla que saben del tema, per cert, tampoc sé quin any va ser.

    Yo también recuerdo aquellos mediodías en "la exposición" eran tan largos y hacías tantas cosas que cuando volvias al cole por la tarde ya no te acordabas qué habias hecho por la mañana, jajaja!
    Voy apuntando temas...

    ResponderEliminar